Vyživový poradce, lektor kurzů redukce hmotnosti

Bezlepkové máslové sušenky

  1. 250g rýžové mouky + 100g pohankové mouky. Pokud nemáte rádi či nemáte zkušenosti s pohankou doporučuji 350g rýžové či jiné blp mouky.
  2. Dále 50g cukru + 2 balíčky vanilkového cukru (tj. 40g), 150g rostlinného másla ALSAN (použít lze i máslo z kravského mléka nebo kokosové), 2 vejce, kůra z jednoho citrónu.
  3. Vypracujte těsto.
  4. Těsto si případně rozdělte a ochuťte, např. 40g kokosu či mletých ořechů, lžící kakaa, lžičkou skořice či zázvoru, šťávou z jednoho citrónu. 
  5. Těsto nechejte odpočinout přes noc v lednici v potravinové fólii, aby nechytlo jiné pachy z ledničky.
  6. Po vytažení z lednice nechejte těsto vytemperovat, vyválejte a vykrajujte.
  7. Kouzlo a úspěch těchto sušenek je jednoznačně v jejich vzhledu. Razítka jsem koupila u Tescomy a myslím, že pro malé děti je to super nápad!

Naše sušenky: kočičkové = máslové a myšičkové  = kokosové

Razítka Tescoma, cena cca 290Kč. K dostání i jiné motivy.