Vyživový poradce, lektor kurzů redukce hmotnosti

BOŽSKÉ MUFFINY

BOŽSKÉ MUFFINY -

Konečně se i naše děti dočkaly slibovaných muffinů...o)

MRKVOVÉ MUFFINY

V míse smíchejte suché ingredience

  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 70g cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 sody
  • 85g ovesných vloček
V mixéru smíchejte mokré ingredience
  • 100ml mléka (u nás rýžového)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 300g najemno nastrouhané mrkve.

Suchou  a mokrou směs smíchejte zvlášť a pak je krátce spojte promícháním a plňte do formiček. Ty naplňte ze 3/4.

Výsledek 16ks. 1ks 450kJ, B3g, T4g, S16,5g (z toho cukr 5g, čili v jednom muffinu je přibližně 1kostka cukru).

PERNÍKOVÉ MUFFINY

Suchá směs

  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 sody
  • 70g cukru
  • lžička skořice, lžíce perníkového koření.

Mokrá směs

  • Máslo 70g (nebo jiný tuk)
  • 2 vejce
  • 240 ml mléka (rýžového)
  • z 1/2 pomeranče kůra a vymačkaná šťáva

Výsledek 14ks. 1ks 500kJ, B2,5g, T6g, S15g (opět cca 1kostka cukru v jednom muffinu).

 

 


Komentáře

  • OdpovědětMartin27. Března 2015

    Měl jsem možnost ochutnat přímo od autorky a musím konstatovat, že muffiny byly naprosto grandiózní :)

    P.S. Leni, nezatoulal se ti někam recept na ty muffiny s červenou řepou? Ty byly taky super :)

    • OdpovědětLenka Vymlátilová27. Března 2015

      Děkuji za pochvalu. U nás muffiny zmizely rychlostí blesku. Mrkvovou variantu jsme již vyzkoušeli v jablečné podobě. Namísto 300g mrkve jsme dali jablka a do suché směsi přidali lžíci skořice. Taky dobrota. A teď si dáme do Velikonoc zase oddych, nebo se za chvíli neuneseme...o).