Brokolicová polévka

  1. Na oleji nebo na másle velmi krátce osmahněte ovesné či jiné vločky (nepoužívejte bílou mouku, preferujte vločky nebo mouku celozrnnou).
  2. Přidejte brokolici rozdělenou na malé růžičky a po krátkém orestování cca 1,5l vody.
  3. Můžete přidat malou lžičku nori vloček (mořská řasa, ideální pro začátečníky nemající zkušenosti z řasami, vločky vypadají jako sušená petrželka).
  4. Přidejte bujón nebo polévkové koření.
  5. Vařte do změknutí.
  6. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
  7. Protože ráda něco i koušu, nemixuji úplně do hladka, ale nechávám si i nějaké kousky vcelku.

Takto lze připravit i další polévky, např. pórkovou, kapustovou, luštěninové, květákovou, lze udělat jednodruhové nebo i vícerodruhové (přidat mrkev, brambory apod.). Je to velmi snadné, rychlé a opravdu i chutné. Polévky jsou vhodné i k snídani nebo večeři. Energetická hodnota cca 150kJ/100ml, pokud nepoužijete vločky na zahuštění pak cca 100kJ/100ml.