Celozrnné vafle

  1. Vyšlehejte 3 vejce.
  2. Přidejte 100g rozpuštěného másla (u nás kokosové nebo ALSAN-S), 20g skořicového cukru (tj. 1 pytlík), 80g cukru, 1x prášek do pečiva (bezlepkový).
  3. Dále střídavě přidávejte 200g celozrnné špaldové mouky (nebo bezlepkové) a 200 ml mléka (u nás rýžové).
  4. Těsto upečte v toustovači či vaflovači.

Pozor ale! To, že je vafle vyrobené z celozrnné mouky neznamená, že jich můžete sníst kolik chcete. Výrobky z celozrnné mouky nás díky obsahu vlákniny lépe zasytí a udržují poměrně stálou glykemii, na rozdíl od bílé mouky. Energetická hodnota je však naprosto stejná. Z těsta jsem vyrobila 10 vaflí, 1ks má cca 75g, 900kJ, B5g, T10g, S25g.