Špaldové kroupy a houbová omáčka s tempehem

  1. Kroupy připravte dle návodu. Kroupy jsou moc dobrá příloha, já je zbožňuji.
  2. Na pánvi osmahněte cibulku, na kostky nakrájený tempeh.
  3. Přidejte předem namočené sušené houby i s vodou, ve které se houby koupali.
  4. Případně dochuťte dle Vaší chuti.
  5. Omáčku zahustit do požadované hustoty, např. špaldovou instantní kaší.

Tempeh

Základem tempehu jsou celé sójové boby, které jsou fermentovány ušlechtilou plísní (jako např. hermelín). Z informací, které jsem doposud nastudovala by se mělo jednat o nejvíce zdraví prospívající formu sóji.

Zahušťování

Na zahuštění používám občas instantní kaše. Dle typu přílohy použiji i kaši. Kaše totiž chuťově ovlivní výslednou chuť jídla. Např. k rýži použiji rýžovou, zde ke špaldě špaldovou apod. Vyzkoušet můžete i kaši jáhlovou nebo pohankovou. Pohanková ale velmi ovlivní chuť jídla! Pokud nemáte rádi pohanku, můžete si touto kaší pokrm pokazit!


Další recepty