Vyživový poradce, lektor kurzů redukce hmotnosti

Losos a quinoa

Z quinoi jsem vytvořila salát alá tabouleh. Namísto bulguru jsme vyzkoušeli quinou. Petrželku a mátu jsem musela z původní receptury odstranit, neb to by naše holčičky odmítly jíst. I tak byl výsledek vynikající.

  1. Uvařte quinou dle návodu (propláchnout horkou vodou a poté cca 15 minut vařit v 1,5 násobku vody).
  2. Nadrobno nakrájejte 3 šalotky, 1 okurku a 2 rajčata.
  3. Dále přidejte mátu a zelenou petrželku, kterou jsem tedy já vynechala.
  4. Vychladlou quinou smíchejte se zeleninou.
  5. Přidejte 3 lžíce olivového oleje a šťávu z jednoho citrónu.
  6. Dochuťte si solí, příp. pepřem. Já solím umeoctem.
  7. Promíchejte a dejte vychladit do ledničky.
  8. Lze jíst jen jako salát, případně jako přílohu, třeba k rybě..:-).
  9. Ryba usmažte z obou stran na pánvi.
  10. Podlijte trochou vody, ochuťte lžící sójové omáčky TAMARI.
  11. Jakmile je ryba akorát, nandejte na talíř.