Perníkové muffiny

Muffiny jsou vážně super. Cením si "balení" jak do atraktivity pro děti, tak i praktičnosti na cesty, výlety apod. Nápadů a obměn jsou snad stovky a do přípravy můžete zapojit i děti!

  1. Suchou a mokrou směs připravujte zvlášť, pak jen krátkým promícháním spojte.
  2. Suhá směs: 150g celozrnné špaldové mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 sody, 70g cukru, lžička skořice, lžíce perníkového koření.
  3. Mokrá směs: rozpuštěné máslo 70g (u nás palmový nebo kokosový tuk či rostlinný olej), 2 vejce, 240 ml mléka (rýžového), z 1/2 pomeranče kůra a vymačkaná šťáva.
  4. Suchou a mokrou směs spojte a asi ze 3/4 naplňte do forem.

Výsledek 14ks. 1ks 500kJ, B2,5g, T6g, S15g (cca 1kostka cukru v jednom muffinu).