tvaroznik

Suroviny

500 g polotučný tvaroh (lze i odtučněný)

3 ks vejce

1 balení vanilkového pudinku

40 g cukru (můžete použít i ochucené cukry, např. vanilkovýnebo citrónový)

2 lžíce kakaa

 

Postup

Ingredience kromě kakaa vyšlehejte tyčovým mixérem nebo šlehačem. Dávejte ale pozor, abyste nemixovali příliš dlouho - hmota příliš zřídne a neupeče se koláč. Třeba odhadnout správnou hustotu.

Výslednou hmotu rozdělte na dvě části a do jedné části přidejte dvě lžíce kakaa (popř. při variantě bez kakaa přidejte ovoce).

Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 18 cm a vyložte ji pečícím papírem. 

Můžete vrstvit těsta od středu formy. Na vrch lze položit i ovoce podle chuti.

Troubu předem vyhřejte na 175°C a pečte asi 20 minut. POté teplotu snižte na 150°C a pečte dalších cca 30 minut.

Upečený koláč nechte zcela vychladnout. Skladujte v chladničce!

 

Energecké a nutriční hodnoty

 

100 g / 595 kJ, bílkoviny 10.5 g, tuky 4.7 g, sacharidy 14 g, cukry 8.5 g