Domácí zmrzlina bez cukru a chemie

Na internetu jsem objevila informaci, že nejlepší na výrobu zmrzliny je banán, neb poskytuje "krémovou" konzistenci zmrzliny. Tak jsme se do toho doma pustili!

  • Nakrájejte 2 banány na kolečka a dejte zamrazit.
  • Trochu povolený, ale stále zmrzlý banán rozmixujte s dalším ovocem či ořechy, kokosem, skořicí, kakaem, arašídovým máslem, příp. nutelou apod. Fantazii se meze nekladou...:-).
  • TIP: V mrazáku máme stále připraveny 2 nakrájené banány, až se děti ozvou, že chtějí zmrzlinu, jsem připravena!
  • TIP: dětem dejte zmrzlinu do nanukových formiček, popř. do kelímků od jogurtu apod.
  • Odzkoušeno: 2 banány + maliny / jahody / borůvky / 1/3 ananas / 1/3 ananas + 100ml kokosové mléko / celé mango
  • Bez banánu jsme zkoušeli rozmixovat mražené jahody + 2 lžíce bílého jogurtu a také vynikající.
Obr. 2 banány + jahody
 
Obr. Zmrzka v nanukové formě naše děti více "baví"...:-)
Obr. Formičky Tescoma, zmrzlina 2x banán + mango - fakt vynikající...:-)