Pavla zhubla 9 kg v online kurzu

1.12.2020
Pavla_online1

Deset žen zhublo celkem 52,4 kg v online kurzu!

  

Ačkoliv mám zkušenosti s vedením kurzů 12 let, online prostředí mě prvně zaskočilo. Nechtěla jsem ale zklamat důvěru deseti žen, kterou do STOBího online kurzu vložily.

Podařilo se! Holky vytvořily perfektní partu, zapisovaly a měnily své jídelníčky, pracovaly na úkolech, na kterých jsme se domluvily, sdílely své zkušenosti a nápady, jak nové návyky zařazovat do svých životů.

Celý online kurz fungoval nad mé očekávání skvěle a zhubnuté kilogramy jsou stejné jako v živých kurzech. 

Jednu z lekcí okořenila svoji virtuální návštěvou i zakladatelka STOBu, Iva Málková, což na živých není reálné. V době koronaviru máme navíc omezené sociální kontakty, a tak si dámy libovaly, že díky kurzu nebyly úplně izolované a oddychly si od koronavirového tématu. Prostě HAPPY END! 

To jsou ony, skvělé holky, které jsem měla tu čest provézt hubnutím - pro mě poprvé v životě - v ONLINE světě

 

Pavla zhubla během kurzu 9 kg

 

Chci tančit v krásných šatech

 

S váhou se peru od svých asi šestnácti, chvilku dole chvilku nahoře, později už spíše nahoře. Hubla jsem snad tisíckrát. Poslední pokus před kurzem byla ketodieta. Zhubla jsem 7 kg, ale pak přibrala 12 kg.

 

Už jsem byla na sebe naštvaná. Prohlubovaly se moje špatné návyky – nepravidelné jedení, trápila mě čím dál více nespavost a noční jedení. Chtěla jsem změnu a natrefila na online kurz na stránkách STOBu.

 

Hned jak přišly materiály poštou, pustila jsem se do prvních úkolů. Jako první jsem zahodila všechny tabulky a grafy svojí váhy, které mě provázely celý můj život. Prostě jsem smazala soubory a sešity vyhodila do popelnice. Ještě před kurzem jsem zhubla 2,2 kg a během kurzu 9 kg.  Ve skupině to opravdu funguje a je to perfektní.

 

Vymyslela jsem si motto: „Chci tančit na louce v krásných šatech.“

 

Jaké změny jsem konkrétně udělala?

 

Na doporučení Lenky jsem zavedla pravidelný stravovací i spánkový režim. Dodnes se mi stává, že se někdy v noci probudím, ale už znám příčiny a vím, jak to zlepšit. Pomohl mi i ebook Chci se dobře vyspat.

 

Před kurzem jsem jedla dopoledne jen málo. Začala jsem vydatněji snídat, svačit a obědvat. To mi pomohlo a večer a v noci už mě netrápí hlad a chutě. Do práce si nosím tašky plné jídla, a to je úžasné. Zavedla jsem si i přestávku na dopolední svačinu.

 

S dostatkem pohybu jsem problém neměla, jen jsem si přenastavila krokoměr z nejtěžšího stupně na střední, díky tomu dosáhnu hravě 100 % a moc mě baví mít třeba 205 %. Hýbu se stejně nebo i víc a mám z toho větší radost.

 

Jsem pořád na cestě. Vrací se ke mně staré oblečení a užívám si, že se mi daří.

 

Moji největší výzvou je zvládnout emoční jedení

 

V tom stále tápu, ale už si neříkám, že selhávám. Pomohl mi přístup STOBu, který nám Lenka neustále připomínala. Žádné nadávání, ale podpora a ujištění, že všechno dělám lépe než před kurzem a pomůže mi jen dále pokračovat. Plánovaná i neplánovaná vybočení jsou součástí našeho života a nemáme se proto obviňovat.

 

Obavu z online prostředí jsem měla. Holek v kurzu si užívám, jsme si tolik podobné…

 

Nejsem zběhlá v technologiích a obavy jsem měla. Ale proběhla zkušební lekce a tam jsme všechny technické věci vyladili.

 

Osobní kontakt je důležitý a bála jsem se, že to bez něj nebude ono. Ale nakonec mě mile překvapilo, a myslím že i ostatní holky, že online atmosféra byla velmi přátelská a povzbuzující. Užívala jsem si holek v kurzu, jejich společnost a podporu. Jsem si tolik podobné svými příběhy i zkušenostmi s hubnutím. Přestože jsme byly každá jinde, měla jsem pocit, jako bychom opravdu seděly v jedné místnosti. Nakonec jsem ocenila i anonymitu. Kdyby kurz probíhal u nás na malém městě, asi by o mém hubnutí každý věděl. 

 

Jaké jsou mé plány do budoucna?

 

Mám radost, že jsem hubla celkem 11,2 kg a chci pokračovat. Domluvily jsme se s holkama na pokračovacím kurzu a mým cílem je vážit pod 80 kg a tančit na louce v krásných šatech jako víla :-) 

 

Kdybych měla dát jedinou radu?

 

Ať máte kila nebo ne, jste to pořád vy! Ale bez nich se můžete lépe nadechnout, usmívat se a letět. 

 

Lednový kurz, který koronavirus určitě nezmaří bude opět ONLINE

 

Bohužel se mi nepodařilo zrealizovat jarní ani podzimní kurzy. V lednu to v onlinu klapne na 100 %. Chcete-li mít jistotu, přihlaste se do online kurzu zdravého hubnutí zde. 

„Leni, opravdu mi kurz pomáhá, hlídám se, kontroluji a ovládám. I když mám ve středu nejnáročnější pracovní den, na kurz se těším a mám z něj vždy dobrý pocit. Moc ti děkuji za tvou péči.“  Petra K., 5,2 kg


Nejnovější články