Vyživový poradce, lektor kurzů redukce hmotnosti

Čočková omáčka

Tvořila jsem v podstatě boloňskou omáčku, jen namísto mletého masa jsem použila červenou čočku.

  1. Na 100g slaniny (nemusí být) osmahněte cibuli, 2 mrkve (cca 400g), řapíkatý celer (cca 200g, kdybych neměla řapíkatý, použila bych kořenový) a 300g červené čočky, předem propláchnuté
  2. Přidejte koření na špagety (např. Grešíkovo koření, cca 10g)
  3. Podlijte vodou a vařte do změknutí čočky.
  4. Přidejte rajskou omáčku s bylinkami (např. Lidl, 530g nebo jiná konzervovaná rajčata) a ještě chvíli povařte.
  5. Podávejte s celozrnnými těstovinami a posypte sýrem.
  6. Polovina směsi u nás skončila v mrazáku, neb ji bylo opravdu hodně (okolo 2,5kg).
  7. 100g/275kJ, B 1,7g, T2g, S 9g.

Obr. Má porce: 150g uvařených těstovin, 250g směsi, 30g eidam = 2000kJ, B 26g, T 13g, S 63g