Rapidní nárůst hmotnosti ale nastal, když jsem se na vysoké škole seznámila s budoucím manželem. Dle rčení „láska prochází žaludkem“ jsem začala vyvařovat a samozřejmě i více jíst. K tomu přišlo miminko, takže vysokou školu jsem končila bohatší o titul a pětatřicet kilogramů.  

 

Na keto dietě jsem zhubla rychle a razantně, ale pak to stejně rychle a razantně nabrala zpět 

 

Hubla jsem mnohokrát. Počítala jsem kalorie, omezovala různé složky potravy, nejdříve to byly tuky, pak sacharidy, cukry, na keto dietě jsem rychle a razantně zhubla, ale pak stejně rychle a razantně přibrala, vyjmenovává Hanka své zkušenosti s hubnutím. 

 

Nakonec mi pomohl skupinový kurz STOB pod Lenčiným dohledem.

 

Jak to mám se svým jídelníčkem dnes? 

 

Dnes už vím, že nejde udělat tlustou čáru a dělat ze dne na den všechno jinak. Lepší jsou menší a postupné změny. Je to menší šok pro tělo i pro mozek. 

Naučila jsem se o jídle přemýšlet a plánovat si jej. Hodně cestuji a snažím se jíst kvalitně i na služebních cestách a neodbývat se bagetami na benzínkách.

Dělá mi sem tam ještě potíže velikost porcí. Řeším to pomocí zeleninových salátů, které mi příjemně naplní žaludek. Zavedla jsem si pravidlo, „kolik masa, tolik zeleniny“, také jsem velmi omezila konzumaci uzenin a téměř 100% vyloučila alkohol. 

A když se mi něco nepovede, tak se z toho nehroutím a zase pokračuji dál. 

 

Hanka je lékařka a pracuje ve farmaceutické firmě, kde medicínské věci překládá do srozumitelného jazyka, školí zaměstnance a vytváří vzdělávací materiály o lécích. V soukromém životě ráda zahradničí, čte a rozmazluje svého syna i psa. 

 

Jaké jsou mé zkušenosti s kurzem? 

 

Poznala jsem bezvadné, stejně naladěné ženy, které mají podobné starosti, bojují s váhou téměř celý život a starají se více o druhé než o sebe.

Dodnes nám s holkama z kurzu funguje skupinka na WhatsAppu. O prázdninách jsme si posílaly fotky z dovolených a shodly se, že jsme povolily a vyskočily z režimu, tak jsme se od září domluvily oživit týdenní rituál hlášení váhy a dále se podporovat. 

Probíhala super výměna receptů a tipů na novinky v obchodech. Jídelníček jsem díky tomu rozšířila o spoustu nových a dobrých potravin, naučila jsem se připravovat chutná jídla a mít současně vyvážený příjem živin. 

Doporučuji i vám nechodit v obchodech stereotypně po známých potravinách, ale jednou za čas si udělat "výlet" do obchodu a v klidu si prohlédnout všechny regály, co se tam vlastně skrývá. A nebát se nových kombinací. 

Jo, a taky nakupuji najedená, jinak hrozí pohroma.

V kurzu jsem si také potvrdila, že moje rozhodnutí pečovat více sama o sebe je správné. Je to dárek, který jsem si dala k padesátým narozeninám. Dělám si pravidelně čas na relax, rehabilitační formy cvičení, nordic walking, jezdím s kamarádkami na wellness víkendy a učím se říkat „ne“.

 

Hanka zhubla v kurzu 12 kg a naučila se věnovat více sama sobě

 

Hanka mýma očima

 

Hanka je elegantní, velmi chytrá žena se smyslem pro humor, který je mi blízký. Mám ráda, když je na kurzech veselo a „těžká“ témata odlehčíme. 

Hanku budu mít vždy spojenou se rčením: „Tak jsem zase objevila další slepou vývojovou větev“. 

Pořád a pořád hledala nové možnosti, jak co udělat, aby našla optimální režim a balanc. Když ji něco nevyhovovalo nebo nechutnalo, nedělala lítostivé závěry, že je to těžké, nemožné, že to nefunguje nebo že to nezvládne. A tak to v životě i v hubnutí chodí. Řešení „á“ nemusí být hned optimální, a tak je potřeba zkoušet i „bé, cé, dé“ a někdy až „zet“ je správně. Jen se nenechte odradit. I to, že něco nefunguje je cenná informace do života, a nikoliv vaše selhání nebo důkaz nefunkčnosti.  

 

Mám ráda, když je na kurzech veselo a „težká“ témata odlehčíme.
Hanka svým humorem mnohé lekce okořenila a rozesmála celou skupinu.  

 

Hanka a prima „baby“ na STOBím kurzu. Dámy zhubly celkem 57,8 kg. Co vy? Přidáte se k další hubnoucí skupině?

 

Vyhovuje vám spíše individuální přístup? Klikněte sem.